flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шановні громадяни!

06 лютого 2017, 16:27

Шановні громадяни!

 

Останнім часом збільшилась кількість документів, які надсилаються електронною поштою, які не підписані електронним цифровим підписом згідно з вимогами чинного законодавства та/або містять неякісно відскановані додатки тощо.

Звертаємо Вашу увагу, що надіслання таким чином електронної кореспонденції не передбачено системою «Електронний суд», яка передбачає сьогодні (з урахуванням технічних можливостей судової системи) надіслання сторонам копій процесуальних документів на офіційну зареєстровану в системі адресу (детальніше).

Красноокнянським районним судом Одеської області приймаються всі заходи для створення умов для полегшення доступу громадян до суду, в тому числі від учасників судового процесу по справах, які перебувають на розгляді в суді, приймаються процесуальні документи в електронному вигляді.

Разом з тим, відповідно до ст. 5 ЗУ «Про електронні документи та електронний документообіг» електронний документ - документ, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов'язкові реквізити документа.

Для ідентифікації автора електронного документа може використовуватися електронний підпис. Накладанням електронного підпису завершується створення електронного документа (ст. 6 ЗУ «Про електронні документи та електронний документообіг»).

Відповідно до п. 8.2.23 Положення про порядок використання ресурсів локальної комп'ютерної мережі в Державній судовій адміністрації України, територіальних управліннях Державної судової адміністрації України, місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції, затвердженого Наказом Державної судової адміністрації України 04.12.2013  № 164 - не підлягають обробці електронні листи, в яких відсутня зворотна електронна адреса, зворотна адреса невідома та в тексті листа відсутній підпис, за яким можливо ідентифікувати відправника.

Відповідно, якщо Вами надіслано певні матеріали на офіційну електрону адресу Красноокнянського районного суду Одеської області та Ви зацікавлені в тому, щоб вони були опрацьовані в установленому законом порядку, просимо дотримуватись вищевказаних положень нормативних актів та надсилати до суду належним чином оформлену електронну пошту. При цьому бажано вказувати в темі листа номер провадження (справи) та прізвище головуючого судді.

Крім того, звертаємо Вашу увагу, що сам факт надіслання Вами певної інформації у вигляді електронного документу, не підписаного електронним цифровим підписом, з урахуванням технічних особливостей обробки електронної поштової кореспонденції не свідчить про отримання судом Вашого звернення, а кореспонденція, яка не підписана електронним цифровим підписом, може бути поставлена під сумнів учасниками процесу.

 

 

Адміністрація суду