flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вітання до дня працівників суду

13 грудня 2011, 09:32

           

    08 грудня 2000  року Указом Президента України  запроваджене  професійне свято – День працівників суду.

    Перетворення України в дійсно правову державу, в якій гарантується ефективне судочинство, справедливий розгляд справ незалежним, компетентним і неупередженим судом, можливе за умови плідної співпраці між законодавчою і судовою гілками влади, впровадження європейських стандартів незалежності суддів. Саме судова діяльність відіграє дедалі вагомішу роль в утвердженні принципу верховенства права та справедливості, сприяє у розвиткові України як демократичної та правової держави.  Від цього залежить надійність правового захисту громадян, а відтак і збереження у суспільстві стабільності й громадського миру.

    Із розбудовою державності в Україні, удосконалюється та реформується  судова система, що особливо активно спостерігається останнім часом. Є в таких тенденціях багато позитивного. Із впевненістю можна сказати про підвищення рівня доступності громадян до суду – лише за останній рік розпочав активну роботу інтернет сайт «Судова влада України», де можна  своєчасно, швидко отримати  достовірну інформацію щодо діяльності суду, розгляду справ, банківських реквізитів для сплати судових витрат та штрафів, графіку особистого прийому громадян. Запрацювала  онлайн-квитанція для сплати судового збору, що також значно полегшує процедуру звернення до суду. На жаль, сьогодні в українському суспільстві ,як ніколи раніше, гостро постало питання довіри до суду та необхідності підвищення його авторитету . І саме тому у вересні 2011 року в суді  було проведено день відкритих дверей.  Метою заходу було покращення довіри підростаючого покоління до судової системи, підвищення рівня правової освіти та ознайомлення з  принципами судочинства. Однак корисним цей захід виявився і для самого суду, так як отримано досвід спілкування з громадськістю, зорієнтовано молодий колектив працівників апарату  суду на  наближеність до громадян.

     На теперішній час в Красноокнянському районному  суді Одеської області працюють двоє суддів та  13 працівників апарату суду. Середній вік колективу складає 28 років.  Із досить великого досвіду, який був надбаний мною майже за 19 років роботи суддею, позитивним хочеться відмітити  підвищення відповідальності у молодих спеціалістів, що приходять на роботу до суду, адже і молоде покоління розуміє ступінь відповідальності, що покладає на кожного професійна діяльність.  Так, головою Державної судової адміністрації України Кирилюком Р.І. за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм керівнику апарату суду Забуранній А.О. було оголошено подяку. Працівники  апарату суду – заступник керівника апарату суду Каньвська Д.І., помічник судді Кондратюк Г.О. спеціаліст з інформтехгнологій Петров О.Ю. та секретар суду Гушкан Є.А.  за  гарну роботу, начальником  територіального управління судової адміністрації Куценком В.Д. нагороджені почесними грамотами.

     Сьогодні суддівський корпус та працівники Красноокнянського районного суду мають надію на покращення  умов роботи, що, безумовно,буде позитивним і для тих,хто звертається до суду у пошуках правди, тому що щоденною копіткою працею ми робимо надзвичайно делікатну, складну та важливу роботу – вирішуємо долю людини.

Разом з тим, висловлюю свою впевненість з приводу того, що в будь-яких умовах роботи, пріоритетним є захист прав та  свобод громадян, на варті яких стоїть судова система.

  Я щиро вітаю колектив Красноокнянського районного суду та ветеранів з Днем працівника суду і бажаю міцного здоров»я, добробуту та затишку у родинах ,подальшої плідної роботи, енергії та наснаги у нелегкій праці в ім»я Закону та на благо Українського народу !

  

                                 ГОЛОВА СУДУ                              О.Л. ЧЕБОТАРЕНКО