flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей 28.09.2012

04 жовтня 2012, 12:56

«День відкритих дверей»

 

          28 вересня 2012 р. в приміщенні Красноокнянського  районного суду Одеської області  відбувся День відкритих дверей для школярів.  Метою заходу було покращення довіри підростаючого покоління до судової системи, підвищення рівня правової освіти та ознайомлення з  принципами судочинства.

          У заході прийняли участь учні  9-х класів Красноокнянського навчально-виховного комплексу та викладачі права.

           Гідом для  учнів була  в.о.керівника апарату суду – Каньовська Діна Іванівна, яка  провела екскурсію по суду, зокрема розповівши молодим людям про функціонування  офіційного сайту, розповіла  історію суду та історію будівлі суду, зазначивши, що вона є історичною, так як функціонував суд в ній  ще із кінця ХІV сторіччя.

         

                     Консультантом суду, Чаповською Ольгою Олександрівною,  була продемонстрована  робота комп`ютерної програми «Д-3», та  авоматичний розподіл справ за допомогою цієї програми, що є однією із складових  забезпечення неупередженого розгляду справ суддями. Разом із тим, відбулося ознайомлення з роботою  канцелярії суду;

         При ознайомленні  із архівом суду, гідом якого була Каленик Ольга Миколаївна,  цікавим для учнів виявилось те, що в Красноокнянському районному суді зберігаються вироки суду  1945 року;

                     Враховуючи інтенсивне впровадження новітніх технологій у здійснення судочинства спеціалістом з інформаційних технологій Олегом Петровим звернуто увагу учнів на важливість та доцільність впровадження таких технологій в сучасний час.   

      

 

Після чого учнів було запрошено до зали судових засідань, де  секретар судових засідань Ірина Просяна  продемонструвала  систему фіксації  судового процесу за допомогою звукозаписувальної техніки та  розповіла про свою щоденну роботу.

 

 

 

 

 

  

Після цього виступила голова суду  Чеботаренко Оксана Леонідівна, яка розповіла учням про систему судоустрою України, про строки настання адміністративної та кримінальної відповідальності у неповнолітніх, також відповіла на запитання школярів. Після лекції, учням було вречено пам`ятки за змістом: «Кримінальна  та адміністративна відповідальність неповнолітніх. Цивільні права та цивільна відповідальність».

          Слід зауважити, що учні з заінтересованістю  отримували інформацію, що свідчить про готовність молодого покоління до правових  взаємовідносин, та вирішення всіх життєвих  питань  правовим шляхом.

          Працівники Красноокнянського районного суду мають надію на покращення  умов роботи, однак висловлюють свою впевненість з приводу того, що в будь-яких умовах роботи, пріоритетним є права та  свободи громадян, на варті яких стоїть судова система.