flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Екскурсія в суді!

26 лютого 2015, 15:51

 25 лютого 2015 року учні першого курсу Красноокнянського відділення державного навчального закладу «Фрунзівський професійний ліцей» із завідувачем відділення Гірінковим А.О. завітали на екскурсію до Красноокнянського районного суду Одеської області.

 

 

Гідом для першокурсників була консультант Іванова Людмила Віталіївна, котра провела екскурсію по приміщенню суду та в кабінеті керівника апарату суду розповіла дітям історію заснування Красноокнянського районного суду та акцентувала увагу на тому, що будівля суду має історичне значення, так як відомо, що він здійснював свою діяльність ще наприкінці 19 сторіччя, а документальне підтвердження  можна знайти вже за 1945 рік.

 

                    Секретарем суду, Гушканом Євгеном Анатолійовичем,  була продемонстрована  робота комп`ютерної програми «Д-3» та разом із тим, відбулося ознайомлення з роботою  канцелярії суду, а також ознайомлено із структурою Красноокнянського районного суду.

Секретар судового засідання Кострик Інна Вікторівна розповіла першокурсникам про кримінальну відповідальність неповнолітніх з наведенням статистики по кількості розглянутих кримінальних справ по неповнолітніх в Красноокнянському районному суді з 2012 по 2014 роки. Учням було акцентовано увагу на зростаючу динаміку здійснення злочинів неповнолітніми та збільшенням кількості кримінальних справ по ст. 185 КК України (крадіжка).

 Після чого учнів було запрошено до залу судових засідань, де головний спеціаліст з ІТ Петров Олег Юрійович  продемонстрував  систему відеоконференцзв’язку а консультант Іванова Л.В. розповіла учням про порядок фіксації судового процесу за допомогою звукозаписувальної техніки.

 

 

Наприкінці першокурсникам Красноокнянського відділення державного навчального закладу "Фрунзівський професійний ліцей" було вручено пам’ятки з правами та кримінальною відповідальністю неповнолітніх з побажаннями завжди пам’ятати про свої права та залишатися гідним громадянином своєї держави, не піддаватися провокаціям та ніколи  не ставати на хибний злочинний шлях.

Слід зауважити, що учні з заінтересованістю  отримували інформацію, були активними, задавали запитання працівникам суду що свідчить про готовність молодого покоління до правових  взаємовідносин, та вирішення всіх життєвих  питань правовим шляхом.