flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День визволення Красних Окон

06 квітня 2015, 15:06

  

                         

03 квітня 2015 року працівники Красноокнянського районного суду Одеської області прийняли участь у проведених заходах присвяченого дню визволення смт Красних Окон. На площі Калініна були проведені урочисті заходи з покладенням квітів до Могили загиблих воїнів.

 

 

Згадаємо ті важкі часи….. 3 квітня 1944 року військами Другого Українського фронту Красні Окни звільнено від німецько-фашистських загарбників. В пам'ять про героїчне минуле краю в районі споруджено 18 меморіалів, 27 пам'ятників та обелісків, останки загиблих воїнів поховані в 25 братських та 2 одиночних могилах.

 

На знак глибокої подяки воїнам-визволителям їхніми іменами названі вулиці селища - імені лейтенанта В. Д. Терехова, який загинув 2 квітня 1944 року при визволені Красних Окон, та імені генерал-лейтенанта І. М. Манагарова, командуючого 53 армією — визволителя Красноокнянщини.

 

 

 

Долаючи величезні труднощі, красноокнянці взялися до відбудови. Із року в рік зміцнювалась матеріально-технічна база. В Красних Окнах, які в 1959 році стали селищем міського типу активно розвивається промислове та житлове будівництво.

 

Серед тих, хто прославив район трудовими досягненнями, голова колгоспу ім. ХХІІ з'їзду КПРС, Герой Соціалістичної Праці Кушнір В.Д. та голова колгоспу «Маяк», двічі Герой Соціалістичної Праці Шолар М. Д. Вдячні жителі району вшанували пам'ять героїв-трударів, встановивши пам'ятний бюст та пам'ятну дошку.