flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«День відкритих дверей»

13 жовтня 2015, 12:58

 «День відкритих дверей»

             08 жовтня 2015 р. в приміщенні Красноокнянського  районного суду Одеської області  відбувся «День відкритих дверей» для всіх бажаючих.

Цей день співпав зі святом «День юриста».

Метою заходу було покращення довіри підростаючого покоління до судової системи, підвищення рівня правової освіти та ознайомлення з  принципами судочинства.

У заході прийняли участь студенти І курсу Красноокнянського відділення ДНЗ Фрунзівського ліцею та завідувач Гірінков Андрій Олександрович.

 

                     Гідом для  учнів була  керівник апарату суду – Каньовська Діна Іванівна, яка  провела екскурсію по суду, зокрема розповівши молодим людям про історію суду та історію будівлі суду, зазначивши, що вона є історичною, так як функціонував суд в ній  ще із кінця ХІV сторіччя. Цікавим для учнів виявилось те, що в Красноокнянському районному суді зберігаються вироки суду  1945 року.

         Заступником керівника апарату суду, Чаповською О.О.,  була продемонстрована  робота комп`ютерної програми «Д-3», та  автоматичного  розподілу справ за допомогою цієї програми, що є однією із складових  забезпечення неупередженого розгляду справ суддями. Разом із тим, відбулося ознайомлення з роботою  канцелярії суду.

Також, головним спеціалістом з ІТ, Кондратюком О.А., було ознайомлено присутніх з функціонуванням  веб – порталу «Судова влада України» та офіційного сайту Красноокнянського районного суду Одеської області.

        Помічник судді, Забуранна А.О., відповідала на питання, які виникали в учнів.

 

Секретар судових засідань, Нечитайло Є.О.,  розповіла присутнім  про систему фіксації  судового процесу за допомогою звукозаписувальної техніки, встановлену систему відеоконференцзв`язку та  розповіла про свою щоденну роботу.

                      Слід зауважити, що учні з заінтересованістю  отримували інформацію, що свідчить про готовність молодого покоління до правових  взаємовідносин, та вирішення всіх життєвих  питань  правовим шляхом.

               Наприкінці учні на чолі завідувача Красноокнянського відділення ДНЗ «ФЛ» привітали колектив Красноокнянського районного суду зі святом «День юриста».