flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

01 листопада 2016, 09:44

31 жовтня 2016 р. в приміщенні Красноокнянського  районного суду Одеської області  відбувся «День відкритих дверей» для всіх бажаючих.

Метою заходу було покращення довіри підростаючого покоління до судової системи, підвищення рівня правової освіти та ознайомлення з  принципами судочинства.

          У заході прийняли участь студенти І курсу Фрунзівського  професійного – технічного ліцею та директор  Гірінков  Андрій Александрович. 

                     Гідом для  учнів була  керівник апарату суду – Каньовська Діна Іванівна, яка  провела екскурсію по суду, зокрема розповівши молодим людям про історію суду та історію будівлі суду, зазначивши, що вона є історичною, так як функціонував суд в ній  ще із кінця ХІV сторіччя. Цікавим для учнів виявилось те, що в Красноокнянському районному суді зберігаються вироки суду  1945 року.

         Секретарем суду, Івановою Л.В.,  була продемонстрована  робота комп`ютерної програми «Д-3», та  автоматичного  розподілу справ за допомогою цієї програми, що є однією із складових  забезпечення неупередженого розгляду справ суддями. Разом із тим, відбулося ознайомлення з роботою  канцелярії суду.

Також, головним спеціалістом з ІТ, Кондратюком О.А., було ознайомлено присутніх з функціонуванням  веб – порталу «Судова влада України» та офіційного сайту Красноокнянського районного суду Одеської області.    

Помічник судді, Кондратюк Г.О., відповідала на питання, які виникали в учнів. 

Секретар судових засідань, Гушкан Є.А.,  розповів присутнім  про систему фіксації  судового процесу за допомогою звукозаписувальної техніки, встановлену систему відеоконференцзв`язку та  про свою щоденну роботу.

                      Слід зауважити, що учні з заінтересованістю  отримували інформацію, що свідчить про готовність молодого покоління до правових  взаємовідносин, та вирішення всіх життєвих  питань  правовим шляхом. 

Керівник апарату суду                                                  Д.І.Каньовська