flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено День відкритих дверей

24 вересня 2013, 09:31

«День відкритих дверей»

24 вересня 2013 р. в приміщенні Красноокнянського районного суду Одеської області відбувся День відкритих дверей для школярів. Метою заходу було покращення довіри підростаючого покоління до судової системи, підвищення рівня правової освіти та ознайомлення з принципами судочинства.

У заході прийняли участь учні 9-х класів Красноокнянського навчально-виховного комплексу та викладач права.

Гідом для учнів була керівник апарату суду – Каньовська Діна Іванівна, яка провела екскурсію по суду, зокрема розповівши молодим людям про історію суду та історію будівлі суду, зазначивши, що вона є історичною, так як функціонував суд в ній ще із кінця ХІV сторіччя. (фото)
 

 

Також, було ознайомлено присутніх з функціонуванням веб – порталу «Судова влада України» та офіційного сайту Красноокнянського районного суду Одеської області.

  

 Секретарем суду, Гушканом Євгеном Анатолійовичем, була продемонстрована робота комп`ютерної програми «Д-3», та автоматичного розподілу справ за допомогою цієї програми, що є однією із складових забезпечення неупередженого розгляду справ суддями. Разом із тим, відбулося ознайомлення з роботою канцелярії суду.

 

 

При ознайомленні із архівом суду, гідом якого була Каленик Ольга Миколаївна, архіваріус суду, цікавим для учнів виявилось те, що в Красноокнянському районному суді зберігаються вироки суду 1945 року. 

 

  

Помічник судді, Кондратюк Г.О. відповідала на питання, які виникали в учнів.

 

Після чого учнів було запрошено до залу судових засідань, де секретар судових засідань Ірина Просяна продемонструвала систему фіксації судового процесу за допомогою звукозаписувальної техніки, встановлену систему відеоконференцзв`язку та розповіла про свою щоденну роботу.

Наприкінці, учні 9-х класів були запрошені на відкрите судове засідання по кримінальній справі. З правилами поведінки під час судового засідання учнів ознайомила Северин А.С., судовий розпорядник суду.

 

Слухання кримінальної справи. Головуючою по справі була Чеботаренко Оксана Леонідівна, голова Красноокнянського районного суду Одеської області.

Слід зауважити, що учні з заінтересованістю отримували інформацію, що свідчить про готовність молодого покоління до правових взаємовідносин, та вирішення всіх життєвих питань правовим шляхом.